Jag började spela gitarr för min granne, Mårten Moberg, när jag var 11 år. Vi spelade bara någon termin. Därefter har jag bara varit ”övningselev” på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) under de tidiga tonåren, där mina lärare var sådana som utbildade sig till lärare. Under min vuxna tid har jag bara tagit några lektioner av Stefan Löfvenius. Till stor del har jag lärt mig själv. Jag har inte gått på någon musikhögskola, inte studerat för en endaste berömda mästare utomlands och inte fått några prestigefyllda priser.

Under min tid i gymnasiet satt jag ofta hemma och improviserade. En stor inspirationskälla då blev Egberto Gismonti som jag hörde på några konserter och vars musik fyllde mig med en kittlande energi. Ralph Towner och hans grupp Oregon har också inspirerat mig mycket. I en musikaffär hittade jag en gång en 13-strängad altgitarr av Georg Bolin. Jag föll omedelbart för dess klang och köpte den. På den spelar jag nu mycket av min egen musik. Mina kompositioner växer ofta fram i långa improvisationer där ett tema ger sig ut på äventyr. Ofta innehåller musiken sedan improviserade avsnitt. Jag spelar också gärna rena improvisationer på konserter som jag då brukar kalla ”Stundens Ingivelse”.

Efter studier i musikpedagogik (blockflöjt!) på SMI, musikvetenskap och biologi på Uppsala universitet, har jag jobbat som fladdermusinventerare, körledare, gitarrlärare, musiker, personlig assistent, biologilärare och administratör. Musiken drar allt mer och jag vill gärna nu komma ut och spela mer.

Min musik befinner sig i gränslandet mellan klassiskt, jazz och folk (tror jag…) och har förutom ovannämnda inspirerats t.ex. av renässansmusik, Bach, Debussy, Ravel, Stravinsky, Corea, Metheny, Laginha, Kalaniemi, Saluzzi och många, många fler.

Annons